Je kúpa ready made spoločnosti bezpečná?

Ready made spoločnosť, čiže predzaložená firma, je spoločnosť už zapísaná v obchodnom registri, ktorá nevyvíja žiadnu činnosť a je určená na predaj. Výhodou je, že podnikáte prakticky ihneď a má tiež plne splatené základné imanie Zaplatíte tak len za kúpu firmy. Pozor dávajte na nespoľahlivého sprostredkovateľa. Ready made spoločnosť je legálny spôsob, ako začať veľmi rýchlo podnikať na domácom trhu alebo podnikať v zahraničí. Nebezpečná pre vás môže byť len vtedy, ak si ju kúpite od nespoľahlivej spoločnosti, respektíve sprostredkovateľa. Kupovaná spoločnosť od nespoľahlivého predajca môže byť zadĺžená a jej záväzky prechádzajú na vás. Jej problémy sa potom stanú aj vaše problémy, ako nového majiteľa.

ready made spoločnosti

Ready made spoločnosti – podnikanie hneď na druhý deň

Spolupracujte s renomovanou agentúrou

Je však samozrejmé, kvôli riziku ale nie je nutné na ready made spoločnosti a takéto podnikateľské riešenia zanevrieť a púšťať sa do zakladania spoločnosti na vlastnú päsť. Stačí si dať pozor na niekoľko základných vecí. Aj tu platí, že dvakrát meraj, raz kupuj. Firiem, zaoberajúcich sa predajom ready made spoločností , je na našom trhu dosť. Nenechajte sa presvedčiť kdekým, poťažmo kadejakou sprostredkovateľskou firmou. Aj podvodník môže mať pôsobivú webovú prezentáciu a oháňať sa nič nehovoriacimi tvrdením, že už predal stovky takýchto ready made spoločností.

Dobrá zmluva je základ pri ready made spoločnosti

Základnou podmienkou bezpečného podnikania je dobrá zmluva, ktorá ošetruje eventuálne problémy. Musí obsahovať, že spoločnosť od svojho založenia neprevádzkovala žiadnu činnosť, nemá ku dňu podpisu zmluvy žiadne zmluvné záväzky či povinnosti a nemala žiadnych zamestnancov. Rovnako tak, že nemá pohľadávky alebo záväzky, ktoré by neboli zaznamenané v účtovníctve, ani záväzky za tretie osoby. Zmluva tiež musí obsahovať bod, ktorý vám umožní od zmluvy odstúpiť alebo požadovať náhradu škody, ak by sa niektorý z uvedených bodov ukázal ako nepravdivý alebo neúplný. Mali by ste mať tiež možnosť dostať naspäť čiastku zaplatenú za nákup vašej ready made spoločnosti. Ideálnym riešením je vyžiadať si certifikát o bezúhonnosti kupovanej ready made spoločnosti. Viac info nájdete aj TU.

 

 

Silly Billy

Pridaj komentár